Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobblinjens verklighet

Med en dåres envishet fortsätter alliansen att tjata om jobblinjen. Och visst, skulle det finnas arbete till alla som vill jobba vore det naturligtvis rätt. Men nu är inte verkligheten fullt så enkel, något som alliansen vägrar inse.

Annons

Med en dåres envishet fortsätter alliansen att tjata om jobblinjen. Och visst, skulle det finnas arbete till alla som vill jobba vore det naturligtvis rätt. Men nu är inte verkligheten fullt så enkel, något som alliansen vägrar inse. Så till och med under den djupaste lågkonjunkturen sedan 30-talet, har man fortsatt tjatet.

Det finns människor, även med högskoleutbildningar, som sökt hundratals jobb utan att få napp. Människor som inget hellre vill än att få ett jobb, men som av flera skäl inte heller kan flytta. Huset blir inte sålt, maken/makan har ett bra jobb på orten, barn som behöver gå färdigt en utbildning med mera.

En av de korkade åtgärder som jobblinjen innebär är, att tvinga människor ut i fullständigt meningslösa praktikplatser. I många fall vet både den arbetslöse och arbetsförmedlaren att det inte kommer leda till något jobb, utan företag utnyttjar detta för att få gratis arbetskraft. Och när åttaveckors-praktiken är över, tar man bara in nästa stackars offer.

Och den mest idiotiska tvångsåtgärden är, att när alla stämplingsdagar ovillkorligen är slut, så skall den arbetslöse behandlas på exakt samma sätt som en brottsling som nyss kommit ut ur fängelset. Då skall nämligen en praktikplats utses åt offret, och företaget som "ställer upp" får till och med ersättning ! Den arbetslöse tvingas alltså ut i så kallad samhällsnyttig tjänst.Tala om kränkande behandling !

Det finns personer som helt enkelt tänker vägra detta. Då blir dessa utan pengar. Då kvarstår socialen. Men det är oerhört mycket mer kränkande att bli behandlad som en förbrytare, än att leva på socialbidrag.

Sedan kan vissa, verkliga samhällsparasiter som vägrat jobba i hela sitt liv, gå och få pengar månad efter månad utan minsta krav på motprestation. Tala om ruttet system !

Arbetslösa är också människor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons