Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jo, vi ska tänka oss för nästa val!

Jag ber till högre makter att tidningen inte hade allt för många läsare i 18–25 årsåldern måndagen 6/7.

Annons

En Anna-Greta Söderlund som är fackordförande och fritidspolitiker skrev om Centerns krav på att turordningsreglerna skulle förändras. Jag vet inte vilken ålder Söderlund är i, men låt oss anta att hon tillhör den åldersgrupp som har jobb och "säker" inkomst.

Arbetslösheten för ungdomar mellan 18-25 år ligger på cirka 25 procent och går sakta mot 30 procent. Hur ska den här generationen över huvud taget få in en fot i arbetslivet och inte minst in i "systemet"?

Borgarna har gjort ett riktigt uselt jobb med jobbpolitiken, men det hade tyvärr varit lika med sossarna. Tack vare en hel egoistisk generation som har sitt på det torra.

Ytterligare en kommentar som riktigt dryper av förakt: "Med andra ord den med brunast tunga och den som har längst anställningstid och kompetens". Det gällde vilka som skulle klara sig om turordningsreglerna skulle försämras.

En ung människa kanske inte kan ha den erfarenheten som äldre har, men kompetensen är ofta minst lika bra.

Slutligen glömmer Anna-Greta Söderlund vad det är som kommer ta Sverige, världen, ur den hittills värsta kris sedan 30-talet.

* Viljan att prova nya saker

* Önskan att förändra

* Flera arbetsgivare/personer (det är de ungas vardag)

Vi som är i medelåldern ska oftast ställas inför "hot" och risk för att bli av med jobbet, för att ta oss till förändringar.

Stå på er ungdomar, er tid kommer och jag hoppas att ni vill hjälpa oss medelålders på ålderns höst även om vi inte gör ett "skit" för er!

Tack vare att jag är en "vanlig" privatperson och inte en offentlig person (som fritidspolitikern) så kan jag "skriva av mig" anonymt!

En lyckligt lottad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons