Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jävsfrågan förblir oprövad

Svar till Daniel Pettersson (V).

Det är aldrig roligt att gå till en domstol. Miljöpartiet gjorde det som en sista utväg för att försöka få stopp på industribygget på vattentäkten. Gudarna ska veta att vi prövade alla andra alternativ först.

Annons

Överklagandet föll på min lott eftersom jag sitter i byggnadsnämnden. I dag (torsdag) har jag fått svar. Just i bygglovsärenden kan man endast åberopa jäv när man överklagar själva bygglovet. Och det kunde jag inte överklaga eftersom jag inte bor granne med Rosenqvist och inte äger dricksvattnet. Jag var inte sakägare som det heter. Därför har domstolen inte prövat jävsfrågan. Den är alltså fortfarande oprövad och kommer så förbli.

Du hävdar att en röst på Miljöpartiet är en röst på Moderaterna. Nej, Daniel, så är det verkligen inte. Miljöpartiet går in i valet som ett självständigt parti. Efter valet kommer vi att samarbeta med dem som gynnar vår gröna politik bäst.

Vänsterpartiet och Socialdemokraterna drev ensamma igenom bygglovet mitt över dricksvattenfåran. Här hade vi inga problem att vara eniga med borgarsidan.

Resonemanget du för om varför jag agerar si eller så känner jag inte alls igen mig i. Den frågan kan vi gärna diskutera men inte på insändarsidan.

Jag föreslår att vi härmed lämnar spaltutrymme åt annat.

Siv Gustafsson (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons