Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jantelagen styr

Rebekka Molander (13/4) det är sant det du skriver. Men du ska veta att det inte bara är i Ovanåker detta fenomen finns.

Annons

Själv är jag en inflyttad från 08-området och har genomgått samma behandling som ni upplever. Jag tror att detta finns i alla kommuner i Hälsingland. Det är en misstro mot de arbetssökande, som bottnar i den berömda Jantelagen och det den som styr. Då det gäller Ovanåkers kommun så är det en kommun som växer som korumpan, nedåt.

Att kunna få ett arbete inom dessa kommuner förutsätter att du har någon bekant som kan rekommendera dig eller är en släkting som hjälper. De arbeten som lämnas in på arbetsförmedlingen är i regel tillsatta innan de annonseras ut. Det är enbart en formalitet. Jag har upplevt detta själv under de nära 20 år jag bott här uppe.

Trots att du har en gedigen utbildning så ska du inte komma upp och tro att du kan något. Du ska inta tro att du är klokare än vi, Du ska inte tro att du är godare än vi och så vidare.

Det är synd att människor som kan tillföra en kommun något inte får en möjlighet att kunna stanna utan väljer att flytta på grund av inskränkthet. Jobb kan man inte få genom kompetens, utan genom mygel och inavel.

Självupplevd före detta arbetssökande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons