Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jaha, jag ska rösta emot

Jag har inte röstat i kyrkovalet. När jag summerar vad jag har plockat upp i det mediala informationsflödet inför valet är det bara en riktig fråga som jag kan komma ihåg.

Annons

Jag har inte röstat i kyrkovalet. När jag summerar vad jag har plockat upp i det mediala informationsflödet inför valet är det bara en riktig fråga som jag kan komma ihåg. Det är viktigt att vi röstar på allt och vem som helst bara inte en Sverigedemokrat, för att de inte ska få något inflytande. Jaså. Jag ska inte rösta för något utan emot något? Jaha.

Kyrkan är skild ifrån staten. Ändå ska vi rösta enligt de traditionella politiska beteckningarna på kandidaterna. På vad och för vad? Om vi jämför med riksdags-, kommun- och landstingsval så påverkar utgången den politiska ledningen regionalt och nationellt. Vore det någon mening med kyrkoval så borde vi väl då utse ärkebiskop och stiftsledning och kyrkoherdar på fyraårsmandat. Nu blandar vi ihop politik och kyrka även om staten inte bokstavligt är med. Men nog känns det här konstruerat så det förslår. Till nytta för vad frågar i alla fall jag mig?

Thomas Odell

Rengsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons