Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill ha hållplats i Enånger

Jag har i mer än 23 år rest tur och retur Enånger med Y-buss. Nu är jag mycket besviken på att Y-buss dragit in den hållplatsen.

Annons

Jag läste en artikel i Hudiksvalls Tidning och anser inte att Peter Wesths, trafikchef, argument för att de inte ska stanna i Enånger håller – hur kan en tidsvinst på sex minuter få drabba så många Enångersresenärer?

Enånger borde vara kvar som hållplats för att:

• Enångersresenärerna har 2–2,5 mil både till Hudiksvall och Söderhamn. Som det blir nu kommer någon att hämta mig i Söderhamn, en bilresa på cirka fem mil tur och retur. Att Y-buss nu tvingar mig och andra Enångersresenärer till det gör att jag inte anser att Y-buss kan kallas miljövänligt.

• Det går att stanna ute vid nya E 4 i Enånger, som Y-buss kommer att göra i Iggesund. Då behöver Y-buss inte åka gamla E 4 och förlora tid.

• Det går att låta några turer i veckan stanna i Enånger. I artikeln hävdar Peter Westh att det i snitt åker två resenärer per dag till Enånger. Det är kanske "sant", men Enångersresenärerna åker inte "genomsnittligt" – de åker med vissa turer. Om Y-buss kollar upp vilka av turerna som är populära så kan Y-buss låta de turerna stanna i Enånger.

• Enångersresenärerna har inte några andra resealternativ som till exempel tåget, som både Söderhamn och Hudiksvall har.

Om något annat bussföretag börjar köra norrut från Stockholm och stannar i Enånger kommer jag omedelbart att sluta åka med Y-buss.

Jag uppmanar Y-buss att ta ansvar för både resenärer och miljö!

Eli

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons