Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill ha förändring

Bästa Ljusdalbor, snart stundar val Redan 19 september skall vi välja vilka som skall erbjuda oss en bättre kommun i framtiden. För att jag själv skall hamna rätt, har jag gjort en smärre utvärdering av innevarande mandatperiod, läst det mesta på kommunens olika internetsidor, protokoll från olika nämnder och kommunstyrelse, fullmäktige, om ambitioner och drömmar.

Annons

Låt mig också säga att begreppet kommun inte behövs sett ur ett rent demokratiskt perspektiv. Alla kommuner styrs av lagar beslutade i Bryssel/Strasbourg, Sveriges riksdag, dekret och förordningar från diverse myndigheter och verk.

Kommunen har ansvar för att vissa frågor löses på ett för medborgarna bra sätt, man skulle enkelt uttrycka sig att det handlar om en mininivå. Egen regi eller privat regi är egentligen ointressant, bara att en viss fråga eller uppgift skall lösas.

Det som är intressant för vårt/mitt val är om kommunen under innevarande mandatperiod har tagit initiativ till att ge kommuninnevånarna lite mer än bara det nödvändiga, har skolan fått mer resurser, fler lärare, bättre elevstöd till de svaga, flera kuratorer och så vidare. Har de äldre blivit uppmärksammade på ett bättre sett genom politiskt initiativ?

Av min genomgång har jag inte lyckats återfinna ett, jag säget ett enda initiativ från majoritetspartierena S och C, det är med andra ord – tomt. Om jag däremot skull räkna upp det som får betecknas som misstag eller underlåtenhet skulle det behövas ett eget nummer av LjP.

Några smakprov bara: 6,5 miljoner kronor till Stengård. Underlåtit att kontollera och följa upp skolverksamheten, elever som mår dåligt, och så vidare. Bästa Ljusdalsbor, vill vi ha det på det här sättet eller vill vi ha en kommun som går framåt?

Frågan avgörs 19 september, förändring innebär att vi medtager penna och linjal och stryker de fem första namnen på respektive partis valsedel, en utmaning för den nya fullmäktigeförsamlingen. Jag tror på människan därför behövs en förändring.

Åke Söderlund

Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons