Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill bli ”drabbad” av bandyhall

Bollnäs kommun har ett utav världens bästa klubblag i en av landets största publiksporter: bandy. Laget Bollnäs GIF har också en utav landets största och trognaste publik.

Annons

Många anser också – med rätta – att bandyn är kommunens största varumärke och sätter Bollnäs på kartan. Alltså något att vara stolt över! Tyvärr huserar föreningen på ett nedgått Sävstaås, där det också saknas väggar och tak. Behovet av en inomhushall är i det närmaste akut och är en förutsättning för fortsatt elitsatsning.

Det känns mycket tungt att konstatera det svala intresse som råder bland våra politiker. Och trots att någon annan är villig att bygga en arena verkar inte ens kommunen vara beredd att höja driftbidraget. Skattebetalarna får på intet sätt bli ”drabbade” heter det.

Samtidigt blir skattebetalarna ”drabbade” av kulturkvarter, konstgräsplan, ridhus m.m. utan någon större debatt. Nu senast lanserades planer på en 60 miljoners satsning i Bollnäs simhall. Som bandyintresserad – och jag är inte ensam – blir man ledsen och frustrerad. Varför denna ovilja från våra förtroendevalda? Snart måste det väl ändå vara bandyns tur? Jag vill ju bli ”drabbad” av en bandyhall och fortsatt elitbandy i Bollnäs!

För Bollnäs – i tiden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons