Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag väntar på nästa drev

Nu går drevet mot LO-ordförande. Utan vare sig grundkunskap om hur pensionsavtalet utformats eller när det gjordes står angreppen som spön i backen.

Annons

Nu går drevet mot LO-ordförande. Drevet mosa Wanja. Utan vare sig grundkunskap om hur pensionsavtalet utformats eller när det gjordes står angreppen som spön i backen.

Hur många journalister eller andra kritiker har läst AMF:s årsredovisning 2008? Inte för att jag gillar de orimligt höga nivåerna på lön och pensioner men ingen har kritiserat företeelsen under alla år då direktörerna sagt att vi flyttar utomlands om inte företagen betalar dessa höga belopp. Detta har också sagts från företrädare från de borgerliga partierna. Nu när förhandlingarna om ett nytt Saltsjöbadsavtal sprack ska frågan om AMF:s pensionsavtal politiseras. LO och dess ordförande ska sänkas för att skada arbetarrörelsen. Nu är det inte frågan om vilken uppfattning näringslivets sex ledamöter i AMF:s styrelse haft i frågan om pensionsavsättningen. Här riktas angreppen mot en kvinna som leder LO.

När får vi se samma kraftiga angrepp från journalisterna på alla dessa direktörer som ryggdunksmässigt medverkar till höga löner och bonusar i alla bolag där de korsvis sitter. När ska vi se ett likadant massivt angrepp på en ledande man i näringslivet?

Jag kan konstatera att Wanja Lundby-Wedin betalar sina skatter, tv-avgifter utan att gnälla över det . Hon har inga konton i något skatteparadis. Hon är en kvinna som har arbetat i vården och gått vidare till fackliga förtroendeuppdrag. Hon är en utmärkt facklig ledare som hotar borgarna. Låt inte borgerliga skribenter styra våra tankar och handlande.

Kurt Söderberg

Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons