Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag ställde bara en fråga

Att ställa frågor och be vuxna människor undersöka om det går att hjälpa barn som far illa borde vara varje vuxens ansvar.

Annons

Tidningen Ljusnan har en artikel (9/6) som påstår att undertecknad har försökt påverka kön till friskolan Lust och lära. En tidning är fri att skriva vad som helst men bör eftersträva att beskriva en nyhet på ett ärligt sätt. Så är inte fallet i denna artikel.

Grunden till min förfrågan till friskolan Lust och lära var att en förälder tillika partikamrat frågade mig om intagningsreglerna och beskrev situationen för deras barn. Jag lovade att kontakta barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva. Av en händelse träffade jag Peter Nyman lärare på Lust och lära i en matvaruaffär samma kväll och frågade honom om vilka regler som gällde och om det var möjligt att ta särskilda hänsyn för barn som for illa av friskolans intagningsregler.

Peter Nyman lovade att återkomma vilket han också gjorde några dagar senare och meddelade mig att det inte var möjligt att ändra några regler, ingen skugga ska falla på honom. Som vanligt har han uppträtt på ett korrekt sätt.

Samtidigt bad jag Jan Lahenkorva undersöka samma sak med friskolans rektor Anders Ringård vilket han lovade mig att göra. Jan Lahenkorva säger nu att han inte gjorde det.

Att ställa frågor och be vuxna människor undersöka om det går att hjälpa barn som far illa borde vara varje vuxens ansvar. Jag fick tydliga besked av friskolan att de inte kunde hjälpa de barn som splittrades från sin klass och med det beskedet var saken avgjord för min del.

Att tidningen Ljusnan nu försöker göra en nyhet av en förfrågan och att min partikamrat Jan Lahenkorva nu redogör för en intern diskussion på ett felaktigt sätt är bara att beklaga.

Jag har aldrig krävt att friskolan ska ändra några regler. Däremot så har jag försökt bringa klarhet för en förälder som frågat mig om vad som gällde med friskolans intagningsregler.

Att vuxnas principer är viktigare än barn som far illa är svårt att acceptera men jag har accepterat det och hoppas att man även i fortsättningen ska få ställa frågor utan att bli beskylld för att ha försökt att på verka en friskolas intagningsregler.

Olle Nilsson Sträng

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons