Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag skräms inte till tystnad

Sven-Åke Thoresen kan tänka sig att minska insynen i kommunhuset om majoriteten vinner. Många frågor dyker upp. Har han förankrat detta hos sina partivänner. Har han dem med sig?

Annons

Sven-Åke Thoresen kan tänka sig att minska insynen i kommunhuset om majoriteten vinner. Många frågor dyker upp. Har han förankrat detta hos sina partivänner. Har han dem med sig? Har han Vänsterpartiet med sig? Kommer de att göra honom till viljes?

Bra Maria Sågå och Tony Björklund för att ni ger er in i debatten. Det är viktigare än någonsin att vi är uppmärksamma på vad som händer. Demokrati är inget vi har. Det är något vi hela tiden måste kämpa för att hålla levande.

Jag är förtroendevald enligt demokratins alla regler. Ett av mina första möten i fullmäktige har satt ett outplånligt minne i min kropp. Jag var väl förberedd. Jag hade till och med en overhead med mig. Det handlade om att bevilja pengar för att sätta i gång badhusprojektet. Mitt inlägg var att de kommuner som varit snabbare än vi hade sett att deras nya badhus blivit mycket kostsamma för dem. Vi hade chansen att inte göra om deras misstag.

Thoresen gjorde tecken till ordföranden att stoppa mig. Hon försökte, men jag stod på mig. Jag hade rätt att tala och fortsatte mitt anförande. Alla som känner mig vet att jag inte är långrandig. Dock satt Sven-Åke Thoresen under hela min taletid och sa: Kom till saken, kom till saken, kom till saken.

Varje gång jag efter detta ska fram till talarstolen måste jag kämpa mot ett bultande hjärta, yrsel och andfåddhet. Men jag tänker inte låta mig skrämmas. Vi är några stycken som är mycket obekväma för majoriteten. I en insändare i HT i februari 2009 beklagar sig Thoresen att mycket krypskytte har förekommit i ansvariga nämnder och i kommunstyrelsen.

Menade han att vi förtroendevalda var krypskyttar när vi använde vår talerätt? För han kan väl inte ha menat att de medborgare som satt tysta och lyssnade på oss politiker var krypskyttar?

Miljöpartiet vill inte minska utan förstärka insynen i kommunhuset.

Siv Gustafsson (MP)

ledamot

i byggnadsnämnd och fullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons