Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag ska i alla fall rösta

Snart är det dags igen att gå till valurnorna. Tänk om alla pensionärer skulle rösta på SPI, Sveriges pensionärers intresseparti, då skulle vi få makt att ställa allt till rätta.

Annons

Anders Borg skulle inte kunna ta elva procent mer i skatt av oss, än av de som arbetar just nu. Vi skulle inte få tre till fyra procent mindre i pension per år, medan de som arbetar just nu får detta i höjning på sina löner.

Partierna som 1993 tog 258 miljarder kronor av våra, under vårt arbetsaktiva liv sparade, pengar för att förbättra statskassan, skulle vara tvungna att betala tillbaka dessa pengar.

De partier som kom överens om pensionsreformen 2003, skulle få erkänna att den var fel, och bli tvungna arbeta om den. Pensionsavgifterna som betalas in nu är för låga, och utlöser bromseffekten på tre till fyra procent.

På det lokala planet skulle vår service och tekniknämnd inte kunna bestämma att vi inte ska kunna äta lunch tillsammans på helgerna, och att servicehusen på sikt ska avskaffas och bli till till exempel förskolor, för att spara pengar.

Som alla säger: jag ska i alla fall gå och rösta!

Roland Laurin

kommunfullmäktigekandidat

SPI Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons