Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag saknade kritiska frågor

Häromdagen läste jag en artikel i HT som handlade om ett möte som kärnkraftsmotståndarna hållit i Kanalparken.

Annons

HT:s journalist klarade av konststycket att inte ställa några kritiska frågor till före detta riksdagsmannen Sven Bergström som deltog i mötet. Denne Bergström som för några månader sedan röstade ja till mer kärnkraft i Sverige.

Visserligen har HT:s ledarsida deklarerat att man "delar Centerpartiets grundläggande värderingar", men min förhoppning har varit att detta inte ska påverka nyhetsrapporteringen. Att inte pressa Bergström med frågor angående hans svek mot kärnkraftsmotståndarna är i min värld grovt tjänstefel. Finns ingen yrkesheder?

Ivar Björk

HT svarar: Artikeln som Ivar Björk kritiserar skildrar manifestationen i Hudiksvall arrangerad av Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen. Sven Bergström var en av talarna.

HT har vid ett stort antal tillfällen skrivit om Sven Bergströms roll i samband med riksdagens omröstning 17 juni förra året om ett slopat förbud mot ny svensk kärnkraft. Det gagnar knappast läsarna att tidningen varje gång den kommer i kontakt med Bergström ska ifrågasätta hans del i en händelse som nu börjar bli ett år gammal.

Lars Larsson

nyhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons