Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag kanske borde bli smickrad

Jag kanske skulle känna mig smickrad över att Göte Bohman tror att jag ensam fattar besluten, men Bohman borde som ledamot i kommunstyrelsen veta att det är majoritetsbeslut som gäller i KS.

Annons

Göte Bohman skriver i en debattartikel den 9/2 att det är undertecknad som stoppat nästan allt vad gäller vindkraft i kommunen.

Nu är det ju så att det är kommunstyrelsen som med röstsiffrorna 9–6 fattat beslut om den restriktiva hållning som vi vill ha i Hudiksvalls kommun mot en hårdhänt vindkraftsexploatering i våra mest värdefulla naturområden.

Jag kanske skulle känna mig smickrad över att Göte Bohman tror att jag ensam fattar besluten, men Bohman borde som ledamot i kommunstyrelsen veta att det är majoritetsbeslut som gäller i KS och att det är en av demokratins kärnpunkter att man kan förlora en omröstning och att man som politiker måste lära sig förlora.

Vad gäller anklagelsen från Bohman om att jag dessutom stoppat vår medverkan i det regionala samarbetet för vindkraft, Samkraft AB, så kan jag bara upplysa om att det var alla partier i kommunfullmäktige förutom KD och MP som stod bakom det beslutet, ett strategiskt beslut att vi inte skulle engagera oss i energiproduktion i och med att vi inte har någon kommunal energiproduktion längre.

Gunnar Grenholm, företrädare för markägarna, i den här debatten, och numera en av Göte Bohmans vapendragare, har också han ett fantastiskt uttalande i HT den 9/2. Han tycker inte att någon annan än markägare ska få fatta beslut om markens användning! Det skulle till exempel innebära fritt fram för uranbrytning i Nianfors!

Nästa steg blir väl då att införa dagsverken igen för dem som ingen mark äger och kanske också egen domsrätt för markägare.

Vi ska väl inte tillbaka till 1500-talet hoppas jag.

Det är nog tur att jag och andra ur de jordlösas skara slåss för det kommunala självstyret och sätter medborgarnyttan före jordägarintressen och ekonomisk vinning.

Sven-Åke Thoresen KS-ordförande Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons