Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag känner mig lurad

Massor av reseinformation haglar över oss på försommaren. Med glädje hittar jag en bra grej som skulle passa oss och miljön, att inte ta bil.

Annons

Glad i hågen frågar jag efter "Sommarkortet" på Resecenter i Söderhamn. Vad blir svaret? "Vi säljer inte dem, och de gäller inte för X-tåg i Hälsingland. Finns hos Pressbyrån i Gävle". Jag kände mig lurad – falsk marknadsföring – i annonsen står: Sommarkortet gäller för tåg, buss och lokaltrafik i Dalarna, Gävleborg, Västmanland och Örebro län. Betalade alltså resan till Gävle t/r, 2x74 kronor/person.

På kortets baksida står faktiskt: Gäller ej på X-trafiks tåg. Alltså gäller det för X-trafiks bussar i Hälsingland, men varför ska då resenärer behöva åka till Gävle för att komma i åtnjutande av detta korts erbjudande? Vad säger Konsumentverket?

Besviken resenär

 

X-trafik svarar:

Sommarkortet är en produkt från Tåg i Bergslagen som även gäller på busstrafiken i Bergslagenområdet. I Gävleborgs län innebär det att sommarkortet kan användas på X-trafiks bussar i Gästrikland.

Materialet som tagits fram inför årets sommarkortskampanj innehöll tyvärr fel information gällande kortets giltighet, vilket man i den mån det varit möjligt har åtgärdat. Vi beklagar de besvär detta orsakat dig, har du fler frågor kan du ta kontakt med vår Trafikupplysning.

Matts Hildebrand

VD X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons