Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har inte ändrat mig

Drevet är i gång och varierar från dag till dag om vilken den skyldige är, Olle eller jag eller båda, för att Brotorget ser ut som en öken. Jag har aldrig försökt dra mig undan mitt ansvar i frågan och har öppet deklarerat, vad jag vill med Brotorget.

Annons

Svar till Karin Larsson (8/1).

Drevet är i gång och varierar från dag till dag om vilken den skyldige är, Olle eller jag eller båda, för att Brotorget ser ut som en öken. Jag har aldrig försökt dra mig undan mitt ansvar i frågan och har öppet deklarerat, vad jag vill med Brotorget.

Jag är av den åsikten att vi politiker ska föra den politiska debatten i huvudsak i de politiska forum vi har och inte på tidningens insändarsidor. Däremot följer jag med intresse medborgarnas inlägg både i tidningen och på hela halsinglands webbsida.

Det har verkligen varit både omfattande och varierande synpunkter under helgerna gällande Brotorget!

Vid det senaste fullmäktigemötet när ett inriktningsbeslut om Brotorgets framtid skulle antas framförde jag, som tidigare, att vi bör låta en byggentreprenör ta hand om en del av torget för att bygga galleria och gärna bostäder (ungefär den del Bells och uteserveringen disponerade).

Jag upprepade också varför den dåvarande majoriteten, genom fullmäktigebeslut 2007, över huvud taget valde att sälja torget för handelsutveckling – och torg.

Situationen som föranledde åtgärden har fallit i glömska; tomma brunpappförsedda skyltfönster lite här och där. Insändare som ropade efter en mer levande stadskärna. Önskemål om kvälls- och helgöppna kaféer och restauranger. Krav på oss politiker, att åtgärda de fula fastigheterna kring torget. Köpmän och fastighetsägare uttryckte sin oro över att Bollnäs centrum höll på att gå mot sotdöden. För att stärka stadskärnan behövdes dragare det vill säga kända, starka handelskedjor som tillsammans med Åhléns håller kvälls- och helgöppet. Allt för att få en mer levande stadskärna.

Dessa dragare fanns på gång att etablera sig, men vad som hände sedan i överklagansprocessens och den ekonomiska krisens spår behöver inte upprepas.

Slutligen, min inställning är alltså fortfarande att en del av torget ska bebyggas.

En ljudbarriär mot Nygatan och trafiken behövs för att torgmiljön ska bli behaglig.

För att minska byggkostnaderna och därmed behovet av antal lägenheter bör kanske diskuteras om garageplan i huset behövs. Ett avtal med Sjaelsö/kommande ägare om ett av garageplanen på nuvarande Lindex-KappAhl-huset kanske räcker och med en övergång mellan huskropparna över gågatan? Idén som presenterades om att knyta ihop huskroppen med Frimurarfastigheten verkar också onekligen spännande.

Min erfarenhet efter cirka tio års boende i centrala Bollnäs är att det behövs många boende här. Människor som hör, ser, och rör sig överallt skapar en ökad trygghet för alla och det levande centrum i Bollnäs som nog de flesta vill ha.

Evy Degerman (C)

Kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons