Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag håller med Bergström

Jag är den förste att hålla med Sven Bergström, i hans debattartikel den 13/8, att grova personangrepp i den politiska debatten är en styggelse. Håller också med om att anonyma insändaren också är ett otyg , varför vågar man inte stå för sina åsikter med namn?

Annons

Det är bra att Sven Bergström kommer till insikt om att vi inte skall syssla med personangrepp. Jag har själv av honom blivit utsatt för ett av de grövsta personangrepp jag någonsin upplevt under alla mina år i Hudiksvalls kommunfullmäktige, och det känns bra att den tiden nu kanske är över.

Sven Bergström påpekar i sin debattartikel att det minsann finns en gemensam plattform för den så kallade alliansen i Hudiksvalls Kommun (C, KD, FP och M), men detta stämmer ju inte.

Två partier, Folkpartiet och Moderaterna, har ju redan gått ut och lovat att det redan 2011 skall byggas ett badhus i Hudiksvall, med 50 meters bassäng till en kostnad av flera hundra miljoner kronor, och med en gigantisk driftskostnad. Detta vallöfte är helt ofinansierat, och som moderaterna säjer, det tänker man återkomma till efter valet.

Detta ställer inte Centern upp på, som Sven Bergström påpekar, men hur kan man då bygga en allians, om man inte är överrens om en av de största investeringarna i Hudiksvalls kommuns historia?

Oavsett vilka valplattformar som presenteras, så faller de ju på sin egen orimlighet, när man inte är överrens om frågor av den här digniteten. Vi i majoriteten har i alla fall i praktisk handling visat att vi kan hålla ihop, och att vi bygger vårt politiska arbete i kommunen på realistiska förslag, inom de budgetramar som är givna. Kanske är det därför som vi också haft majoritet under lång tid, i kommunen.

Vi tänker fortsätta med det, och den röd-gröna alliansen på riksplanet öppnar förhoppningsvis också upp för ett rödgrönt samarbete i kommunen.

Sven -Åke Thoresen (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons