Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är stolt över Staffan!

Svar till Lars Lodmark (19/6).

Jag delar Lodmarks syn på att eleverna är mer intresserade av kvalitet än huvudmannaskap. Friskolorna är med den enorma överetableringen i dag inte något som i sig lockar elever. Det gör däremot trivsel och kvalitet. Det är avgörande hur tidigare och nuvarande elever, pedagoger och andra berörda talar om vår skola.

Annons

Jag kan försäkra Lodmark om att jag är stolt över Staffangymnasiet. Jag är stolt över det arbete som pedagoger och ledning gör för att skapa just trivsel och kvalitet. Jag är stolt över det arbete som sker med de internationella satsningarna. Jag är stolt över att Staffan blev svensk mästare och landets bästa skola vid UF-mässan i år. Jag är stolt över den samverkan mellan företag och skola som sker och där vi nu i höst blir teknikcollege! Utmaningar saknas dock inte. Elevkullarna sjunker med 30 procent och det tillsammans med ett förändrat gymnasium utmanar oss för att säkra kvalitet och utbud. I Gy11 så blir cirka hälften av ämnena gemensamma. Därför behövs det för att säkra en hög kvalitet ett utbud där det finns både ett naturvetenskapligt/tekniskt och ett samhällsvetenskapligt/ekonomiskt innehåll.

Det är därför jag drivit att Mittgymnasiet inte bör meddelas tillstånd att starta, det riskerar att slå sönder den utmärkta skola vi i dag har. Det spelar absolut roll vart elever söker sig och därför förvånare det mig när Lodmark nämner citat som jag inte själv känner igen! Jag har själv ingen aning ur vilken kontext det är lösryckt eller mer troligt felciterats. Det påminner mig om när Jean Paillard, legendarisk exeget frågade studenter om de trodde att det som stod i Bibeln var sant. Svaret blev ja. Då citerade Jean Bibeln och visade att där stod "Gud finns inte". Alltså finns då inte Gud sa han. Studenterna protesterade varpå Jean visade på fortsättningen "ropa hedningarna i sina hjärtan".

Det är bara med kvalitet och i samverkan med näringsliv och övriga Hälsingland vi kan möta kommande utmaningar. Och det är jag övertygad om att vi kommer att göra!

Sven-Erik Lindestam

(S)tolt BUN-ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons