Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är inte rasist, men...

Jag förstår att det uppstår en oro när man i media läser om det som har hänt på HVB-hem. Men rädda människor är just farliga människor, skriver signaturen Mats med anleding av att det ska etableras ett HVB-hem i Ljusne.

Annons

Att se till att barn då hamnar i trygga händer skulle väl vara en självklarhet. Att en mindre grupp barn utan föräldrar kan få växa upp i närhet av det normala, det måste väl ändå också vara det bästa?

Att då själv vara rädd måste väl då vara raka motsatsen. Att sannolikheten att ens eget barn skadas i trafiken är ofantligt många gånger större än att skadas av ett annat barn, men det lägger man åt sidan. För nu handlar det inte om oss, utan om dem. Några få barn som får en möjlighet till ett liv. Det är bra att vi har yttrandefrihet och demokrati där alla får sin röst hörd, men då måste man hålla sig på mattan.

Att inte göra osanningar och påståenden till egna sanningar. ”Jag är inte är rädd själv, men alla andra!” och ”Jag är inte rasist och får skriva om vad vi vill, därför ska ni inte lägga er i!”

För mig är det att skrämma människor till ställningstagande. Rädda människor är just farliga människor! Både jag och min syster bor intill ett HVB hem och har aldrig haft några problem. Den stora skillnaden är att vi har några fler barn på gatan som säger hej när man går förbi. Det är då man i ryggmärgen tar sina beslut om oss och dem, då man ska fundera. ”Jag är inte rasist ...eller”?

Mats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons