Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är genuin kärnkraftsmotståndare"

Svar på Roland Norins olustiga insändarkommentar (HT 21/8) där han lägger ord i min mun som jag varken skrivit eller påstått, menar Sören Molander.

Annons

Jag är genuin kärnkraftsmotståndare och har alltid hävdat att kärnkraften och kärnavfallet är ett dödligt hot mot allt levande på jorden.

Har däremot mina insändare gälland vindenergins fördelar på minsta lilla sätt påverkat vindkraftsutbyggnaden i positiv riktning så är jag väldigt stolt över det. Då kan man ju storvulet slå sig för bröstet och konstatera att man aktivt har deltagit för att förbättra miljön och livsbetingelserna både i mitt eget land och i hela världen.

Tvärt om måste man nog betrakta fäbodsromantikernas egoistiska kverulerande att här i Hälsingland ska man inte ta sitt ansvar genom att tillåta vinkraftsanläggningar trots goda förutsättningar i ett kuperat landskap långt utanför hör- och synhåll från mänskliga boningar.

Kverulanternas högljudda och negativa skriverier har fått politikerna att vackla för de kan inte avgöra vilken sida de ska satsa på för att få flest röster. Resultatet har blivit att en kall hand lagts över Hälsingland och tusentals arbetstillfällen har gått Hälsingland förbi.

I Sverige finns i dag 1571 små vattenkraftvek i små vattendrag som tillsammans bara genererar 1,7 TWh per år. Vi kan i dag utan att äventyra tillgången på el stänga dessa kraftverk och återställa reproduktionsplatserna åt de laxfiskearter som hotas av utrotning i Östersjön och Bottenhaven.

Nianån är en av dessa och jag håller tummarna.

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons