Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IPCC flaggar falskt

IPCC heter The Intergovernmental Panel on Climate Change, alltså en mellanstatlig, helpolitisk organisation, skriver Sture Åström, Klimatsans, i ett svar på Göte Bohman (15/1).

Annons

Den styrs av de 195 nationerna i FN, varav många är korrupta diktaturer utan erfarenhet av vetenskap. I Köpenhamn annonserade IPCC att höstens rapport förhandlats fram ord för ord mellan 350 delegater för mer än 120 nationer. De förstår inte vad vetenskap är. Det är inom politiken man förhandlar. Aldrig inom vetenskapen. När IPCC kallar sig vetenskaplig hissar man falsk flagg, googla: som driver IPCC.

Göte Bohman undrar (15/1) om 840 forskare kan vara manipulerade. Men i politikernas förhandlingar får forskarnas rapporter ibland helt motsatta konklusioner. Därför har de mest kunniga och kompetenta forskarna lämnat IPCC. De okunniga politikerna har sedan ofta valt okunniga forskare att lita på.

Bohman upprepar en rad osanna påståenden från IPCC. Det avgörande är koldioxidens påverkan på klimatet. IPCC hänvisar till en statistisk bearbetning av temperaturerna från 1880 till 2012 i rapporten AR 5 volym 1 kapitel 2. En linjär utveckling har antagits. MEN, i kapitel 10 i rapporten konstateras att ett annat antagande skulle ge ett annat resultat. Med ögonmått ser man att temperaturen gått både upp och ner. IPCC:s ledning har valt en konklusion som är motsagd i deras egen rapport. Den erkände auktoriteten på statistisk, Douglas Keenan, har avslöjat inkompetensen hos IPCC:s statistiker, googla: Keenan IPCC AR5.

IPCC har inga bevis för att koldioxid påverkar klimatet. Den lilla höjning av temperaturen vi haft och den ökade halten koldioxid i luften har varit bra: Jorden har blivit grönare och skördarna har ökat, så att miljoner människor lyfts ur fattigdom och svält.

Bevisen är många för att naturliga krafter påverkar klimatet. Solen förebådar nu några kalla decennier, googla pulkovo kallare. INGA data tyder på uppvärmning.

Havens nivå höjs inte, deras isar i norr och söder är större än någonsin uppmätt.

Liksom många andra har Bohman har blivit lurad av IPCC. Det är ju fel att bekämpa en uppvärmning, om det är en avkylning som kommer. Den senare är en större olycka med minskande skördar och flera oväder.

Sture Åström

Nätverket Klmatsans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons