Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invig Brotorget i Bollnäs på Grillnatta

Vore jag i era kläder borde jag ta tag i saken och se till att det blir en invigning av Brotorget på Grillnatta den 25 juli, skriver Henrik Olofsson, Sjukvårdspartiet. Marie Centerwall (S) och Stefan Permickels (S) svarar.

Annons

Man tar sig för pannan och känner: När ska den politiska majoriteten i Bollnäs ta sitt ansvar? Invig torget på Grillnatta.

År efter år efter år har gått och allt har kantats av skandaler från första dag tills invigningen.

Ansvarig för detta är den politiska ledningen i Bollnäs, nämligen Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet och Folkpartiet.

Har ni ingen som helst politisk ruter i er alls? Skäms ni inte över huvud taget i att vi står här inför en planerad invigning och sedan blir det ingen invigning till Grillnatta. Det finns inget datum planerat ens.

Vore jag i era kläder borde jag ta tag i saken och se till att det blir en invigning då på Grillnatta.

Men det blir så när man låter tjänstemännen styra allt. Var är folkets kraft i form av politikerna? Träden som ska pryda torget är björkar som sprider mest pollen av alla. Hur tänker ni egentligen?

Enligt ansvarig tjänsteman så är inte bänkarna klara, fast man haft flera år på sig att beställa bänkarna. De borde ju stått klara hos tekniska redan i tidigt i våras så de bara kunde skruvas upp.

Bygglovshandläggarna kan inte ge godkänt innan allt är klart. Varför har de inte sett till att allt är på plats och att man kan hålla sin tidsplan? Det borde vara så att man från politiskt håll ställer krav på sina tjänstemän se till att det är klart till detta datum.

Det är inget annat än en gigantisk skandal.

Det är så pinsamt att man som politiska företrädare inte klarar av att ställa krav på sina tjänstemän att se till att det blir klart.

Vill man så kan man, men har man inte förmågan att vara politiker utan ger all makt till tjänstemännen så blir det så här.

Men detta visar på att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänstern med hjälp av Folkpartiet inte klarar av att styra i kommunen.

Brotorget är snart klart äntligen, men vägen dit är så pinsam och man skäms att som förtroendevald behöva vara med om detta.

Sjukvårdspartiet har ett mandat och vi tycker majoriteten borde ta sitt ansvar mer än man gör.

Grillnatta är ett av Bollnäs kommuns största arrangemang som drar så mycket folk och det är den absolut bästa datumet för en invigning. Kan ni göra något rätt i majoriteten så se till att invigningen blir till Grillnatta så vi kan känna en liten liten gnutta stolthet över att få ett torg igen.

Henrik Olofsson

Sjukvårdspartiet Gävleborg

Marie Centerwall (S) och Stefan Permickels (S) svarar:

Henrik Olofsson (Svp) framför en hel del påståenden, synpunkter och tycker tydligen i sin insändare att kommunledningen ska strunta i den tidsplan som är beräknad för ombyggnationen av Brotorget.

För det första är det viktigt att förtydliga: Utifrån de förutsättningar som gavs efter överklagandet av upphandlingen och ny upphandling genomfördes så har tidsramen och möjligheten av hela arbetet med Brotorget varit att färdigställas till och med augusti 2016. Arbetet med nya Brotorget pågår för fullt. Det kommer inte att vara klart för användning till Grillnatta den 25 juli, utifrån de givna förutsättningarna har det heller inte varit varken så planerat eller möjligt. Även om scenen är klar till Grillnatta så är inte själva torgdelen och eventuella besiktningar och försäkringar klara, det är orsaken till att scenen inte kan tas i bruk till Grillnatta. Den scen som kommer att vara aktuell för artistuppträdande är en provisorisk scen som kommer att finnas vid Stadshustorget.

Vi gläds varje gång vi passerar Brotorget när man kan se att den nya formen bit för bit växer fram, att kommunen snart har, efter lång väntan, ett snyggt och värdigt torg i Bollnäs som mötesplats. Ett separat invigningstillfälle av torget ska genomföras när allt är klart med besiktningar och dylikt under tidig höst. Vi anser att det är bra med ett separat tillfälle så får både Grillnatta och Brotorget sitt eget fokus.

Vi som är ansvariga vill följa lagstiftningen och likaså den överenskommelse som är gjord med företagen som har uppdraget samt ge det nya Brotorget en värdig invigning.

Marie Centerwall (S)

kommunalråd Bollnäs kommun

Stefan Permickels (S)

ordförande i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons