Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressanta möten och konstruktiva samtal på Tomma Rum

Det är beklagligt att Isa Sundberg och Ingrid Fallström (S&F) inte har känt sig välkomna på Kraftstationen, och upplevt bristande information, skriver Ann-Caroline Breig och Tobias Liljedahl i en replik i konstdebatten om utställningen Tomma rum.

Annons

Sundberg tog i alla fall chansen att diskutera med en av Tomma Rums (TR) deltagare och bad att få prata med Ann-Caroline Breig. Det är dock inte Breigs utställning och hade Sundberg pratat med fler av TR:s deltagare hade hon kanske fått fler svar. Vi vill upprepa att TR haft många besökare, intressanta möten och konstruktiva samtal. Märk här att detta inte betyder interna möten på TR, utan möten och samtal mellan TR:s deltagare, Ljusnebor och andra som besökt orten under sommaren. Många deltagare i TR har under sommaren varit väldigt tacksamma över att få arbeta några veckor i Ljusne.

Som S&F påpekar kan en fundera kring hur tillfälliga besök som TR påverkar en plats. Det är något som vi problematiserade i den tidningsartikel som S&F beskrev som tomma ord. Här har vi dock att göra med ett temporärt projekt i samarbete med en lokal och långsiktigt satsande konstförening.

Denna sommar pågår TR i Kraftstationen. I framtiden är det planerat en mångfald av projekt på Konstkraft och förhoppningsvis kan dessa falla S&F i smaken, såväl som resten av Ljusnes befolkning. Alla kan dock inte få utbyte av allt.

Kommentar måste också ges till påståendet att vi inte skulle önska att frågan om vad som är konst ställs. Vi anser att detta är en viktig konstnärlig fråga. S&F blandar dock ihop frågan om vad som är konst med frågan om vad som är god sådan. Det är minst lika viktigt, men ett subjektivt svar på den ena fråga ger inte automatiskt svaret på den andra.

Vidare ser också vi fram emot utvärdering, och önskar S&F välkomna dit och till Kraftstationen för att se vad nya deltagare på TR producerat efter deras senaste besök.

Ann-Caroline Breig

ordförande Konstkraft Ljusne

Tobias Liljedahl

deltagare och arrangör Tomma rum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons