Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressant debatt om Bergsjögården

Svar till Realist (23/2).

Annons

Det är nog alldeles rätt som Realist skriver. Kommunens majoritet C och S ville göra precis som du skriver. Man utlovade ganska tidigt att man ville lämna garantier åt Bergsjögården ideell förening om bland annat digitalisering i biografen. Du tycker också det är märkligt att det nu så omtalade brandsynsprotokollet inte kom till kommunstyrelsens kännedom förrän 17 dagar efter det att beslut om köp togs.

Du funderar varför jag lade ett förslag om borgen när inte Bergsjögårdens styrelse har frågat efter borgen. Om jag inte minns fel så har det förekommit att Stocka Folkets husförening begärde att få bidrag på grund av urusel ekonomi för några år sedan. På förslag av Sven Åke Eriksson (C) kontaktades styrelsen i Stocka om att det enda kommunen kunde göra var att ge borgen. Man godtog budet och en enig kommunstyrelse och enigt kommunfullmäktige tog då beslut. Samma sak gällde för en annan förening för några år sedan. Trots upprepade påminnelser i kommunstyrelsen under 2011 hade tydligen Sven Åke ”glömt” det.

Det har varit fem artiklar i år om Bergsjögården, de två första i slutet av januari och de senare i februari mycket beroende på att den lila alliansen inte accepterade att Stig Eng förlorade omröstning med elva mot en i kommunstyrelsen den 26 januari. Han blev alltså helt ensam när kommunstyrelsen röstade om att mitt förslag skulle utredas och fakta skulle läggas fram av förvaltningen.

Det har flitigt debatterats i HT:s nät tidnig om turerna kring Bergsjögården. Av de 60 debattinlägg som varit efter de fem artiklarna har två varit positiva till kommunens agerande och 56 har ifrågasatt Centerns och Socialdemokraternas agerande. Det är fem inlägg som varit underskrivna med namn, inklusive mitt inlägg. Anders Engström skriver i sitt inlägg att trovärdigheten i inläggen under pseudonym är liten hos de ”regerande” i Nordanstig. Jag förstår att en del inte vill skriva sina namn för de är inte säkra på att deras identitet inte läcker ut från HT.

Nu återstår frågan till dig Realist, om du tror du har trovärdighet hos C och S. Det vore intressant att debattera frågorna med dig direkt. Jag gillar när fakta kommer fram och ogillar om fakta hålls undan.

Ove Wallberg (FP)

Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons