Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensiven flyttas inte

Till dig som läste insändaren Bollnäs sjukhus en rehabavdelning? vill jag ge en annan bild än den insändaren gav. Det finns inget förslag om att göra Bollnäs sjukhus till en rehabavdelning.

Annons

Till dig som läste insändaren Bollnäs sjukhus en rehabavdelning? (10/2) vill jag ge en annan bild än den insändaren gav. Det finns inget förslag om att göra Bollnäs sjukhus till en rehabavdelning. Nästintill hela sjukhuset ska upphandlas, bland annat intensivvårdsavdelningen. Det har inte ändrats även om jag lade fram ett förslag om att flytta intensivvården från Bollnäs i ett arbete för att hitta medicinska prioriteringar. Det förslaget kommer alltså inte att genomföras och det har vi varit tydliga med. Jag har fått ett uppdrag att bygga upp en intensivvårdsavdelning på Bollnäs sjukhus, det ligger fast och det håller vi på med just nu.

Hälso- och sjukvården utvecklas hela tiden, och håller i dag hög kvalitet i kompetens, läkemedel och medicinsk teknik. Vi i sjukvården behöver alltid resonera om nya möjligheter som den medicinska utvecklingen ger. Det gäller både i form av nya behandlingsmetoder och teknik men också hur sjukvården ska struktureras, det vill säga var verksamheter ska finnas och hur den ska organiseras för att ge mesta möjliga nytta för hela befolkningen. Den diskussionen måste kunna föras utan att man drar slutsatser som insändarskribenterna. Landstinget månar om länsinvånarna och har uppgiften att med de resurser skattemedlen ger leverera bästa möjliga vård till hela befolkningen.

Till dig som skrev insändaren vill jag säga att flera sjukhus i landet med akutare verksamhet än Bollnäs sjukhus har andra organisatoriska lösningar utan att tulla på patientsäkerheten. Vi måste kunna vända på alla stenar, inklusive Bollnäs, i diskussionerna om framtidens sjukvård. Om man i diskussionen ser till patientens bästa resonerar jag gärna vidare.

John Mälstam

verksamhetschef anestesi

Landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons