Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte SPI som sätter käppar i hjulen

Roland Laurin, SPI Välfärden, om en ledamot i Söderhamns kommunfullmäktige som sitter på ett partis mandat, men företräder ett annat parti ...

Annons

Nu är det hänt igen, SPI Välfärden målas ut som ett parti som sätter käppar i hjulen i och med att KF-ledamoten Birgitta Hübinette lämnade tisdagens kommunfullmäktigemöte klockan 20.50. Problemet är att hon sitter på partiets mandat, men i verkligheten tillhör Sverigedemokraterna sedan den 15 december 2014.

Innan fullmäktige blev jag underrättad om att Hübinette kommer att lämna mötet klockan 20.50. Det skapade lite oro i maggropen. Det slog mig att SPI Välfärden kanske inte får vågmästarrollen, som vi ibland får. Och mycket riktigt fick vi inte det.

Den här tokiga bestämmelsen att en ledamot kan ha ett partis mandat i kommunfullmäktige, men sitta i ett annat parti och rösta för det, trots att det vid upprop hörs "SPI Välfärden", kan nog ingen förstå! Jag får massor med frågor om hur det kan vara så. Tyvärr är det fullt möjligt. Hoppas att intresserade av SPI Välfärden inte tappar intresset för oss på grund av detta.

Roland Laurin

Ledamot kommunfullmäktige, SPI Välfärden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons