Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte så ulligt och gulligt

Affärerna fylls nu med påskkort och prydnadssaker där gulliga kycklingar lever lyckliga och trygga hos sina syskon, mamma höna och pappa tupp. Det är sorgligt och patetiskt med denna idealbild som inte stämmer ett dugg med verkligheten.

Annons

Glad påsk med gula små kycklingar, söta och mjuka. Affärerna fylls nu med påskkort och prydnadssaker där gulliga kycklingar lever lyckliga och trygga hos sina syskon, mamma höna och pappa tupp.

Det är sorgligt och patetiskt med denna idealbild som inte stämmer ett dugg med verkligheten.

Vem vill man lura, sig själv eller kanske barnen?

I verkligheten är kycklingarnas liv som produkter och blivande föda en plåga från början till slut.

De är avlade så hårt att de når slaktvikten på 35 dagar, vilket är nästan dubbelt så snabbt som för 30 år sedan. Kycklingarna kan liknas med belgisk blå där benen inte orkar bära den muskulösa kroppen, som följd har över 50 procent skador på ben och skelett och 15 procent av kycklingarna kan inte gå normalt. Även andra sjukdomar är vanliga.

Kycklingarna trängs ihop cirka tjugo stycken per kvadratmeter i lokaler som rymmer tusentals fåglar och luften är ofta mycket dålig. På väg mot slakt bryter miljontals kycklingar sina ben och vingar eller krossas till döds.

Kyckling är billigt i frysdiskarna men det är tyvärr djuren som får betala det verkliga priset. 70 miljoner kycklingar får genomgå detta lidande varje år, bara i Sverige! Hur hårt kan man blunda, dags att vakna?!

Var god visa empati och välj vegetariskt!

Annette Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons