Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte personalens ansvar

I en artikel den 15 januari gällande dagverksamheten i Elfviks lokaler, anser sig personalen utpekad som ansvarig till det inträffade. Den stränga kylan kan ingen påverka och vi anser oss helt utan skuld till det som skett.

Annons

I en artikel den 15 januari gällande dagverksamheten i Elfviks lokaler, anser sig personalen utpekad som ansvarig till det inträffade. Den stränga kylan kan ingen påverka och vi anser oss helt utan skuld till det som skett. Före jul påtalades att fastigheten skulle ha tillsyn under juluppehållet, en säkerhetsåtgärd eftersom det varit en del krångel under hösten och vintern och även efter föregående juluppehåll 2008–2009.

"Något har ramlat mellan stolarna" men i artikeln skyller man på personalen. När Mårdprojektet pågick i lokalerna sköttes skottning och pannan av brukare och personal. Sedan omsorgen flyttade in har personal och brukare ledigt mellan helgerna och då måste det finnas annan personal som ansvarar för snöskottning och värmepanna. Det sistnämnda ansvaret sköts av Nordanstigs Bostäder, vilket i artikeln tycktes framgå att de inte gör. Efter vår erfarenhet kommer de normalt tre gånger i veckan. Varför fungerade inte någon av värmepannorna? Meningen var att ett avtal mellan Nordanstigs Bostäder och kommunen, som äger fastigheten, skulle upprättas, för att värmen skulle bibehållas. Så har inte skett. Följden blev en akut flytt till Alvägen.

Personalen på före detta Elfvik

genom Gullan Ahlbom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons