Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte makt eller arvode utan sunt förnuft!

Svar på Arne Janssons insändare (15/7
) från Jonas Holm (M):

Annons

Den gemensamma budgeten som M, L och KD presenterade i juni, innehöll en mängd investeringar och kraftfulla satsningar på bland annat näringslivsklimatet, besöksnäringen och på våra kärnverksamheter. Finansieringen sker helt utan att belasta kommunen med nya lån. Vi tror på framtiden och tänker utanför boxen! Vi tar verkligen ansvar för den kommunala ekonomin. 

Ostkustbanans nya dragning som kommunen nu beslutet att skicka på så kallad utställning kommer att, när det blir verklighet, bekostas till fullo av Trafikverket.

Ingen kostnad vare sig för eventuell inlösen av fastigheter, uppbyggnad och återställning efter ny dragning av spåret samt eventuella framtida kostnader för bullerskydd etc. kommer att belasta kommunens ekonomi. Därför är det oerhört viktigt för Trafikverket att pröva, analysera samt realitetspröva alla alternativ. Det troliga är att Trafikverket i höst presenterar två alternativ för dragningen genom Hudiksvall. De kommer inte att lämna något åt slumpen, var så säker.

Arne Jansson, du behöver alltså inte oroa dig för att eventuella rivningskostnader för dina fastigheter belägna nära spåret ska belasta kommunens ekonomi. Eventuella processer i framtiden tas därför med Trafikverket. Du har också möjlighet att framföra dina åsikter som sakägare och invånare i kommunen vid den utställning man nu kan reagera på. 

Expertisen, bestående av bland annat KTH, samt DAR, Den attraktiva regionen som är ett flerårigt projekt, pekar alla på samma sak. En stor utvecklingspotential för en stad är ett centralt stationsläge. Vi moderater ställde frågor kring en framtida dragning av järnvägen på Handelns Dagar nyligen och kommer att slutföra detta på Hälsinge Marknad. Intresset var stort och man tycker verkligen olika! Vi fick besök på Handelns Dagar av stadsarkitekten från Göteborgs stad som var här på semester. Intressant diskussion och ett tydligt besked: Vill ni ta död på en stadskärna lägger ni stationen i ett externt läge, var rädda om det centrala stationsläget, det är avgörande för stadens utveckling och framtida tillväxt. Denne gav exempel på flera misslyckade exempel, Söderhamn och Vaxholm bland annat.

Detta är ett av de största besluten vi tar under den tid jag är aktiv politiker och det handlar för min del inte om arvoden eller det otäcka ordet makt, utan om sunt förnuft och lyhördhet inför medborgarna och en samlad expertis. 

Moderaterna vill ha utveckling och tillväxt inte avveckling! 

Jonas Holm (M)

kommunalråd i opposition 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons