Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte gott nog, Thoresen

Annons

I förra veckan kunde vi ta del av Svenskt Näringslivs årliga rankning vad gäller kommunernas företagarklimat. Där kunde vi läsa att Hudiksvalls kommun rasat 51 platser och nu låg på nummer 242 av Sveriges 290 kommuner. De senaste åren har Hudiksvalls kommun som bäst hamnat på plats 191.

"Vi gör ett bra arbete", säger kommunalrådet Sven-Åke Thoresen (S) som kommentar till detta. "Jag upplever att vi gör så gott vi kan", fortsätter han och det är förmodligen så att den nuvarande kommunledningen gör så gott den kan, dessvärre är detta inte gott nog!

Att Hudiksvalls kommun hamnar så långt ner på listan är både nedslående och oroväckande framtidsutsikter. Glada Hudik har möjligheterna och ska ha som mål att snarast vara i toppskiktet bland de mest företagsvänliga kommunerna i landet!

Centerpartiet presenterade häromdagen sitt valprogram och det torde vara högintressant läsning för den nuvarande kommunledningen för att få nya fräscha idéer att förbättra Hudiksvalls kommun. Förhoppningsvis har de redan försuttit sina möjligheter och en ny kommunledning kan till hösten ta över ansvaret och vända utvecklingen.

Hudiksvall behöver människor i arbete vilket är grunden för välfärd, utveckling och självkänsla. Hudiksvall behöver bli en företagar- och näringslivsvänlig kommun som sätter värde på och möjliggör entreprenörskap samt egenföretagande. Hudiksvall behöver ett maktskifte för att utvecklas och ge invånarna sitt Glada Hudik!

Daniel Ekblom (C)

kandidat kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons