Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bra med långa skolresor

2001 skulle en by skola stänga, Röste eller Växsjö, diskussionerna var många. Växsjöföräldrarna hävdade att det var närmare till Arbrå än till Röste, varför de då hellre skulle byta till Arbrå om Växsjö skola skulle stänga.

Annons

2001 skulle en by skola stänga, Röste eller Växsjö, diskussionerna var många. Växsjöföräldrarna hävdade att det var närmare till Arbrå än till Röste, varför de då hellre skulle byta till Arbrå om Växsjö skola skulle stänga. Rösteföräldrarna hävdade att vi hellre tog Björktjära på grund av att de flesta jobbar i Bollnäs och inte ville "åka åt fel håll" med barnen.

Pengarna till renovering av Röste eller Växsjö skola gick nog troligtvis i stället till Björktjära skola då elevantalet ökade där.

Det första året var en så kallad "modul" placerad på Björktjära skola, vilket inte fungerade så bra på grund av att det försvann stor yta av skolgården och de barnen blev "lite utanför".

Elevantalet är redan stort på Björktjära skola och i de flesta klasserna är det mer än 30 elever.

Det är naturligtvis inte bra att barn ska åka långt till skolan, men man borde kanske "tänka till" i upptagningsområderna till exempel

• Arbrå skola längre söderut

• Rengsjö skola längre västerut

• Björktjära skola till Björktjäratjärn (norra)

• Nyhamre skola till Björktjäratjärn (södra)

Detta är ett förslag

En titt i backspegeln, vi förlorade skolan i Röste, men vann i långa loppet.

Nina Norell förälder i Röste

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons