Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bara svart och vitt

Det har varit ett enormt "drev" i press och radio angående den danska läkare som jobbar på Hudiksvalls sjukhus. Hon mår säkert mycket dåligt i dag.

Annons

Jag vet inget om hennes bakgrund eller eventuella misstag. Jag vet att jag själv fått ett något kortare ben efter lårbensoperation på Akademiska sjukhuset i Uppsala och att min fru fått samma konsekvens efter höftledsoperationer (med andra kirurger), så det är i sig inget ovanligt.

Jag känner behov av att införa någon nyans i debatten.

Vid ett enda tillfälle har jag träffat den aktuella läkaren, ett besök som ledde till att jag åkte hem och sa till min fru att nu fick jag träffa en läkare som verkar ha riktigt gott omdöme. Skälet till mitt besök var att jag hade ett finger som kroknade kraftigt. Jag hade opererat fingret tre år tidigare i Hudiksvall, men defekten återkom. Då sade den aktuella läkaren – du behöver en ny operation, vi kan göra det här i Hudiksvall. Men, sa hon, jag tycker du ska göra det på handkirurgen i Uppsala, de har mycket mera erfarenhet och rutin på denna typ av operationer. Det är hedervärt av en lokal läkare att agera så!

Nils Larsson

Fegärde Njutånger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons