Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bara sura gubbar som är skeptiska till hallbygge

Erik Södergren (11/12) och signaturen Glader (12/12) ondgör sig över att det finns för mycket sura gubbar i Söderhamn, skriver Rolf Orre med anledning av den oändliga bandyhallsdebatten.

Annons

I vilken mån det är korrekt kan jag inte uttala mig om. Men för att ha avvikande synpunkter när det gäller finansiering av en bandyhall behöver man inte vara en sur gubbe. Även många kvinnor har en liknande uppfattning när det gäller finansieringen, och då är det fråga om det ska bekostas av skattemedel och det är där de avgörande skillnaderna finns.

I Edsbyn kunde man finansiera sin bandyhall till största delen privat med hjälp av bandyentusiaster. Varför går det inte att göra så i Söderhamn som har mer än dubbelt så många innevånare. För något år sedan fanns det möjlighet att teckna sig för andelar i ett framtida hallbygge, själv antecknade jag mig själv privat och vårt företag för ett antal andelar, men det blev inget av. Så intresset för en bandyhall i Söderhamn var och är tydligen inte så jättestort. Åtminstone inte om man ska vara med och betala direkt ur sin egna plånbok till bygget, kan det tolkas. Debatten gäller alltså finansieringen.

Vi som såg fullmäktigedebatten vet nu att de framtida driftskostnaderna liksom en stor del av investeringskostnaderna ska rymmas inom KUS befintliga budget, vilket i praktiken per automatik borde betyda att annan ideell verksamhet får det svårare med att erhålla bidrag. Detta när redan många föreningar blir nagelfaren och ifrågasatt när pengar söks. Själv är jag engagerad i några andra föreningar så jag vet vad jag talar om.

Men, i fullmäktigedebatten i november fick man också veta att kommunen har en bra ekonomi. För någon vecka sedan kunde man också läsa i Kuriren att kommunen ska få över 70 miljoner från staten för flyktingmottagandet. Därför ser jag med stor tillförsikt fram mot kommande år och att det inte blir några problem att bevilja föreningar bidrag på exempelvis 10 000, 30 000 eller 200 000. Jämfört med kostnaderna för att bygga och driva en bandyhall är det nästan som kaffepengar, men för en förening betyder det, finnas eller försvinna. Så jag vill gärna tro att ekonomin verkligen är god, som det uttrycktes i fullmäktige.

Rolf Orre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons