Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bara för eller emot friskola

Lars Lodmark gör en egen tolkning (19/6) av mitt uttalande i Kuriren (11/6). Jag känner väl till Staffangymnasiets kvalitéer och de utvärderingar och elevundersökningar som har gjorts och jag vet att Staffangymnasiet står sig väl när det gäller utbildningsresultat.

Annons

Det som också framgår av artikeln, och som Lars Lodmark utelämnar, är att detta för oss är en större fråga än friskola eller inte friskola. Det är en överlevnadsfråga för Söderhamn. Om den negativa utvecklingen ska vända behövs det ett annat tänkande när det gäller att utmana det hittillsvarande kommunala monopolet och det gäller alla verksamheter.

Att som elev kunna välja mellan olika skolor, att som patient kunna välja mellan olika vårdgivare eller att som biståndsbehövande kunna välja mellan olika äldreboenden är viktiga frågor för oss på den borgerliga sidan.

Staffangymnasiet har alla möjligheter att fortsätta som en utmärkt läroanstalt även om man får konkurrens på hemmaplan. Tillsammans med frigymnasiet skulle man till och med kunna locka ytterligare elever från egna eller andra kommuner att få sin utbildning i Söderhamn.

Vi har en negativ ”bytesbalans” på cirka 220 elever, så det finns en del att jobba med.

Hans Sundgren

gruppledare

Nya Moderaterna

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons