Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inskränkt syn på människan

Jag har med intresse följt debatten mellan Margareta B Kjellin (M) och hennes politiska motståndare, främst socialdemokrater men även någon vänsterpartist.

Annons

Det är skrämmande att se dessa politikers inskränkta och unkna människosyn. Man tar sig för pannan! Någon nämnde ”herrskap och tjänstefolk” för en tid sedan, Cecilia Jonsson (S) i Bollnäs skrev ”arbetsmarknaden ska inte vara arena för indelande av människor” och Elin Lundgren, S-riksdagsledamot skrev att ”Regeringen ger bidrag för att män ska slippa julstäda”. Är det inte just att dela in människor i olika rang man gör när man delar in människor/arbetstagare/kön i olika lag? Cecilia Jonsson (S) menar också att ”det är de med de högsta inkomsterna som nyttjar rut och de med sämre förutsättningar inte alls får ta del av subventionen”. Var har Cecilia Jonsson hämtat de uppgifterna?

Nyligen intervjuades Pia Blank Törnroos, rättslig expert på Skatteverkets rättsavdelning, i SVT:s Aktuellt och där klargjorde hon att det inte alls förhåller sig på det sättet. Hon sa att rut används av personer från alla inkomstskikt men att precis som i all annan konsumtion så konsumerar de med större inkomster mer än de som tjänar mindre, men det är ju ganska naturligt, inget som är unikt för varken rut, rot eller något annat. Ska man inte få konsumera om man har råd?

Jag anser att det är bra att människor får möjlighet att arbeta och ser inte ned på någon typ av arbete, tvärtom. Den som skrev något negativt om att ta hand om andras skit, den personen har förmodligen inga sopor som hämtas av renhållningen och inget avloppsvatten som tas om hand av personalen på våra vattenverk heller? Är människorna som jobbar med detta också ”pigor”? Debatten blir i mitt tycke ganska löjlig. Vi är alla arbetare i någon form, oavsett partipolitisk hemvist och alla jobb är viktiga.

John Wendler

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons