Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insikt om värdet av kunskap saknas

I LjP den 9 februari 2012 riktar revisorerna kritik mot kommunledningen. Ja hela det politiska garnityret i vår kommun. Befogat eller inte är inte min uppgift att diskutera denna gång.

Annons

En kort återblick bara, när jag amatörmässigt försökte sätta mig in i det lokalpolitiska arbetet för cirka tio år sedan gick jag igenom allt vad som fanns att läsa på internet.

Och tro mig eller ej – på "nätet" fanns nästan allt, delegationsordningar, policydokument samt styrdokument. Det fanns också tvingande regler för hur dokumenten skulle uppfattas. Protokoll från nämnder och styrelser kunde man läsa på biblioteket. Av min amatörmässiga genomgång såg jag uppenbara brister i hur dokumenten efterlevdes.

På den tiden kunde kommuninvånarna ställa spontana frågor i samband med fullmäktigesammanträdena. Herr ordförande Björn Brink svarade på en direkt fråga från mig varför inte de uppräknade dokumenten efterlevdes. Hör och häpna – svaret blev "det går inte, finns inte tid till detta".

Nu blev jag taggad och följde upp diverse frågor och ställde några frågor till i fullmäktige. Vad hände – aj aj aj det här går inte, från och med nu skall frågor ställas skriftligen till fullmäktige. En stolle från Nor, nyinflyttad men med lång anknytning till Järvsö ska inte spela "Allan " i Ljusdal. Vadå, Allan? Jag undrade bara varför inte den politiska ledningen följde utarbetade dokument.

Nu 8–10 år senare och till och med ledarskribenten Mikael Sagström undrar om "extra val" är det tänkbart. Jag ger samma råd som den förre statsministern Göran Persson gav till Stefan Löfven, plugga och plugga igen, då kan du ta initiativet i debatten.

Min slutsats i Ljusdal blir, i Ljusdal är de folkvalda väl pålästa men de som representerar det parti som slirat på demokratin saknar insikt om värdet av att ha kunskaper. Tala är bra men tiga är guld – en bra devis för dem som saknar kunskaper.

Åke Söderlund, Nor, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons