Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vem säger att stora skolor är bäst?

Jan Lahenkorva sa i Ljusnan (12/10) att det var svårt att argumentera mot engagerade föräldrar och att de engagerade föräldrarna har ju rätt – från sitt perspektiv.

Annons

Dessa engagerade föräldrars perspektiv utgår från barnens bästa och en bra skolmiljö. I den skrivelse du och alla ledamöter i BUN har fått tagit del av pekar man på forskning som visar att bland annat de psykosociala arbetsmiljöproblemen är mer utbredda på stora skolor och att det är eleverna som far mest illa.

Om man tittar utifrån ditt perspektiv så säger du att du utgår från utbildningsperspektivet – att ge mesta möjliga utbildning för de pengar man fått. Mesta möjliga utbildning är inte alltid det samma som bästa möjliga utbildning. Du pratar om excellent utbildning och att Bollnäs ska bli den bästa skolkommunen i landet. Vilken forskning stödjer du dig på som säger att större skolor är bättre, ger bättre arbetsmiljö och bättre resultat?

På en del kommentarer till bland annat Ljusnans artiklar om framtidens skola tycker en del att vi föräldrar från byarna utanför Bollnäs mest gnäller över den långa resväg och restid våra barn kommer att få vid en eventuell förändring, man missar att även barnen i Bollnäs kommer att drabbas, bland annat av en försämrad psykosocial miljö. Är Bollnäsborna beredda att sätta sina ungdomar i en skola där nästan 600 13–16-åringar kommer att vara på samma skola utan möjlighet till alternativ?

För de som är intresserad av den skrivelse som lämnades till BUN och vill läsa den så finns den att ladda ner på www.arbravallsta.se.

Tony Tjerneld, En av många engagerade föräldrar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons