Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Utveckling, inte avveckling

Vill vi verkligen att Bollnäs kommun ska ändra karaktär i den utsträckning som förslagen i ”Framtidens skola” innebär? Jag är inte beredd att ställa upp på det, vare sig som Arbråbo eller centerpartist! Fullständigt omöjligt att göra detta efter bland annat de medborgardialoger som hållits.

Annons

Menar vi allvar med medborgardialoger, vill politiker verkligen veta vad folk tycker? Inbjuder man till dialog förväntar sig folk att det tas på allvar, trovärdigheten för politiken och politikerna är annars i stor fara. Misstroende finns redan, och förtroendet behöver stärkas, inte ytterligare försämras.

De flesta partier har ändock deltagit seriöst i dialogerna, men var är ni, Sjukvårdspartiet och Miljöpartiet?

Centerpartiet vill bygga en attraktiv kommun för inflyttning och utveckling, se till helheten, tänka hängränna i stället för stuprör. Allt hänger ihop.

I detta gäller det att inte ställa grupp mot grupp, inte ställa de allra äldstas behov mot de allra yngstas möjligheter till närhet och trygghet i skolan. Inte heller ställa stad mot landsbygd, inte slå sönder den kommunövergripande gemenskapen. Inte slå sönder kommunen, utan förstärka för alla.

Erinrar mig i sammanhanget ett inslag i en nyårsrevy i Arbrå i början på 1970-talet, före kommunsammanslagningen: ”Här i Arbrå trivs vi bra, vi vill inte till nån sta´”. Det gäller nu, 40 år senare, inte minst för våra barn och unga.

Kenneth Nilshem (C)

Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons