Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innehållet viktigare än skolans placering

Självklart är skolans placering viktig och det är fullt rimligt att alla barn har sin skola inom rimliga avstånd från hemmet, men är skolans placering viktig för elevernas resultat?

Annons

Svar till Elisabeth Hugg och Jeanette Petersen (3/3).

Hur kan jag skriva så som jag gör trots att jag röstat för en nedläggning av Växsjö skola? Svaret är enkelt! Jag anser att det är viktigare för oss skolpolitiker att lägga mer fokus på innehållet i skolan än på skolors placering. Självklart är skolans placering viktig och det är fullt rimligt att alla barn har sin skola inom rimliga avstånd från hemmet, men är skolans placering viktig för elevernas resultat?

När vi beslutat om var vi ska ha vår centrala 7–9 skola så hoppas jag att debatten om skolors placering kan läggas till handlingarna för lång tid framåt. Elevprognoserna visar att de kvarvarande skolorna har tillräckligt elevunderlag under överskådlig tid. Innehållet i skolan är det som främst avgör resultatet och därför bör vi politiker lägga mer fokus på det än på allt annat som styr skolan inklusive ekonomin. Barn- och utbildningsnämnden, BUN, har den ekonomi som vi har fått tilldelad och vi skolpolitiker har inget annat val än att anpassa oss och göra det bästa utifrån förutsättningarna. Nedläggningen av Växsjö skola är en konsekvens av detta resonemang.

Jan Lahenkorva (S)

ordförande barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons