Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget märkligt med chefsavhopp

Hoppat av vadå? Det kommunchefen gör är att återgå till sin gamla tjänst.

Annons

Vi får inte glömma bort att det var team Marit H och Sören G som förordade Nicklas B som kommunchef.  Kommunchefen säger själv enligt LjP: "Jag arbetar långsiktigt" samt "inte gå in på enskilda faktorer" och att kommunstyrelsens politik strider mot hans egna åsikter.

Rollen som kommunchef är väl att genomföra kommunstyrelsens och fullmäktiges beslut. Därest kommunchefen inte får gehör för sina egna idéer är det väl bara att avgå, inget märkvärdigt med det.

Det som är märkvärdigt är väl avsaknaden av långsiktighet från kommunstyrelsens sida, vilket inneburit att kommunchefen inbillat sig att hans uppgift har varit att svara för politiken, och genomförande av sina egna idéer. 

En annan liten undran är väl att inte kan själva rekryteringsförfarandet vara någon stor sak. Kommunens olika bolag har verkställande direktörer, och de har tillsatts av sina styrelser – låt vara kanske efter hörande av kommunchefen. Jag ser ingen skillnad mellan förvaltning och bolag, annat än den juridiska formen. Kommunen äger sina bolag till 100 procent. 

Kan det vara så att Nicklas B gillar demokrati och att S och V inte gör det? Valresultatet 2010 innebar att team ett ut och inget nytt team in efter valet. En annan orsak måhända är att chefsavtalen är omringade med "Gunnar Sträng-metoden" det vill säga både hängslen och knappnål på byxfickorna, förlusten för eget avhopp är ringa.  

Det tråkiga i hela förloppet är alla skyller på alla ingen tar ansvar utan politikerna kör på så länge sammanträdesarvodena utbetalas enligt plan.

Åke Söderlund

Nor, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons