Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget försvar för den som inget vet!Lennart Gunhamre
är inte ensam med problemet att inte kunna bevisa att Gud inte finns.

Annons

Han, liksom många andra tvivlare, har svårt för att bortse från de avtryck den allsmäktige Guden gett i den mänskliga historien, vars spår vi tydligt kan skönja i många kulturer och i naturen. Gunhamre menar sig till och med veta att denne Gud är stor och fruktansvärd … till och med blodigare än extremisterna i Paris (24/12).

En av mina döttrar, som då var drygt 4 år, sa vid ett tillfälle då hon lyssnade på radion: Mamma, va´ konstigt: De säger att Gud inte finns, ändå pratar de så mycket om honom. Även små barn kan se det inkonsekventa i att prata alltför mycket om det som inte finns. Å andra sidan är det svårt att bortförklara allt som upplevts och inträffat i historien, vilket utgör mycket kraftiga indikationer på gudomliga, övernaturliga ingripanden.

Gunhamre har också problem med att ge en komplett och rättvisande bild av den osynlige Guden och hans Son, Jesus Kristus. På samma sätt som terroristerna i Paris upplevde stadens ordningsmakt, då den ingrep för att eliminera IS hantlangare, så kan även de som bryter mot livets lagar och en gudomlig ordning, uppleva Livets Herre som stor och fruktansvärd. Men, vad är alternativet?

För den som älskar livet och visar respekt för både Gud och sina medmänniskor i harmoni med de väl motiverade och formulerade gudomliga budorden i 2 Mos. 20:2-17 finns absolut inget att frukta från Guds sida. Detta är också vad hela den bibliska historien bekräftar. Om sedan f.d. ärkebiskop KG Hammar eller LG har en annan bild och ingenting vet om denne Gud, så må de skylla sig själva: Ty alltsedan världens skapelse har hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomlighet kunnat uppfattas i hans verk och varit synliga. Därför finns det inget försvar för dem. (Rom. 1:19-22).

Man frestas att citera Ingemar Stenmark: Hä´ ä int´ lätt och förkla´r för en som inge begrip.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons