Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vill ju lägga ner en skola?

Här sitter jag, mamma, Segerstabo, ledsen och frustrerad och undrar hur Bollnäs kommunpolitik blev en sådan lekstuga?

Annons

Vi har en politisk majoritet som inte borde vara en majoritet, för det var inte den konstellationen vi röstade på i kommunvalet. Det är inte demokrati. Det är förlöjligande av demokrati.

Vi har politiker som upprepar "Ingen vill ju lägga ner en skola" medan vi ute i byarna märker att i Bollnäs stadshus där finns det politiker som verkligen vill lägga ner skolor. För det har serverats argument på argument, hållbara, klara, tydliga och genomtänkta argument till varför det inte bara är onödigt, utan rentav dumt att lägga ner byskolorna och ändå kör politikerna på.

Det finns inte längre några hållbara argument för nedläggning. Inga ekonomiska, inga miljömässiga, inga utbildningsinriktade. Det enda argument vi får höra är att det "gjorts en bred överenskommelse" som tydligen är viktigare än allt annat. Det är inte ett argument. Det är kohandel.

Vi har en ordförande i barn- och utbildningsnämnden, BUN, som ena dagen (fullmäktige 28/5 2012) säger att "det här är den största och mest gedigna utredningen i Bollnäs kommuns moderna historia" för att en annan dag (Segersta 12/6 2012) erkänna – "nej all fakta ligger inte på bordet. Nej, fullständiga ekonomiska beräkningar finns inte. Nej, ingen konsekvensanalys finns".

Han säger att "fullmäktige ska ändå fatta ett beslut" och "så brukar det gå till".

Jag vill verkligen inte att det ska gå till så i en kommun!

Han sa även till oss "Ni ser möjligheter som vi inte ser. Använd dem"

Om man som politiker har kommit till den insikten tycker jag att det är hög tid att man lämnar över till någon som fortfarande vill se och förstår möjligheter. Nu vädjar jag till alla ledamöter att tänka efter, stå emot partipiska och överenskommelser, ta hjärtat med sig till fullmäktige. Se att det här är en fråga, långt mycket större än ett parti, att det handlar om en bys överlevnad, värna landsbygd, och framför allt om barns trygghet och alla barns bästa!

Eva Hägglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons