Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vettig idé

Jag är helt övertygad om min ståndpunkt och även många andra. Växsjö skola ska renoveras, ska förbli en trevlig byskola, samt att våra barn ska fortsätta gå där.

Annons

Svar till Politiskt obekväm insändare, Ljusnan (19/8).

Vid kommunfullmäktiges möte den 15 juni 2009, togs ett visserligen underligt beslut, men andemeningen var att Växsjö skola skulle renoveras med start hösten 2009. Dessutom beslutades att nämnden (BUN) får lämna lokaler på Arbråskolan. Lokalerna i Arbrå minskar alltså i takt med det minskande elevunderlaget. Under fullmäktigemötet yrkades bifall till renoveringen av Växsjö skola av fyra olika partier, endast två partier yrkade avslag.

Till beslutet om renovering av Växsjö skola gladdes elever, lärare samt många Växsjö, Lotteforsbor samt även Röstebor.

Växsjö skola tillhör en av de få skolor i Bollnäs kommun som har ett stigande elevunderlag. Cirka 45 elever finns i dag i grundskolan och cirka 30 barn är inskrivna i förskolan (1–5 år).

Att Björktjära skola skulle vara ett ekonomiskt bättre alternativ än Växsjö skola stämmer inte. På Björktjära skola finns inte plats för de elever som i dag går på Växsjö skola. Om man skulle välja att lägga ner i Växsjö och skjutsa eleverna med skolskjuts som Politiskt obekväm gör gällande skulle kostnaden för en utbyggnad på Björktjära, långt överskrida kostnaden för en renovering av Växsjö skola. Detta låter inte heller speciellt samhällsekonomiskt vettigt.

Alternativen som radades upp med skolskjuts kanske i och för sig inte är direkt dyra för kommunen, och dess förvaltning, men jag har nog ganska rätt i när jag säger att ingen i Lottefors med dess byar är attraherad av tanken att låta våra sjuåringar åka buss till stora staden för att gå i skolan, bara av anledningen att det finns lokaler som står tomma. Det hinner de lära sig när årskurs sju börjar. Inte vid sju år!

Jag är helt övertygad om min ståndpunkt och även många andra. Växsjö skola ska renoveras, ska förbli en trevlig byskola, samt att våra barn ska fortsätta gå där.

Marcus Nygren

pappa till två barn på Växsjö skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons