Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen tillgång för handikappade!

En lag gäller från årsskiftet om att alla offentliga lokaler skall vara tillgängliga för handikappade. Ljusdal är fortfarande otillgängligt för oss handikappade.

Annons

I Ljusdal är allt möjligt men inte för handikappade!

Handikapprådets ordförande har åtskilliga gånger de senaste åren i olika tidningsartiklar påtalat, att man jobbar med frågan om tillgänglighet för handikappade Det är väldigt bra!

Tyvärr händer det ändå väldigt lite på området. Ljusdal är fortfarande otillgängligt för oss handikappade.

En lag gäller från årsskiftet om att alla offentliga lokaler skall vara tillgängliga för handikappade. Eftersom fastighetsägaren är ansvarig för att lokaler skall vara tillgängliga, vore det lämpligt att handikapprådet i ett brev upplyste om detta förhållande och samtidigt gav enkla tips om hur man med enkla medel kan göra sin lokal tillgänglig.

Jag vill i sammanhanget visa på två mycket goda exempel som gjorts på senare tid, Bokhandeln som fått en helt ny ingång med ramp, som blev mycket bra och Wickmans herrfrisering som fick en ny trappa och ramp i samband att man bytte lokal.

I de flesta fall kan det räcka med mindre åtgärder inte att göra stora ombyggnader. Kommunen har ju kompetens inom handikappanpassning och bygglov som borde utnyttjas. Kompetensen på området borde utnyttjas för att ge enkla tips på anpassning till fastighetsägaren så, att denne förstå, att det är överkomligt i kostnad och omfattning att anpassa, och sedan gå vidare.

Utnyttja kommunens kompetens på området. Starta nu! I Ljusdal ska allt vara möjligt även för handikappade!

Karl-Erik Svedman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons