Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ska utsättas för mobbning

Annons

Svar till Christine (3/9).

Jättebra Christine att du agerade och skrev din insändare för att slå larm om mobbning och hjälpa dina kamrater! Jag och mina lärarkolleger blev förskräckta och ledsna. Att bli mobbad är fruktansvärt hemskt och ingen ska utsättas för detta. Sedan 2006 har vi en lag i Sverige som förbjuder mobbning. Det är alltså ett brott och kan polisanmälas. Det är absolut förbjudet att mobba någon.

Du skriver ”fast lärarna är tillsagda så görs inget”. Det känns väldigt jobbigt att läsa detta. De berörda lärarna verkar inte ha förstått det allvarliga i din kamrats situation och att det är vår plikt att agera. Kanske är de okunniga och osäkra om vad mobbning är och hur de ska göra?

Mobbning är ofta ett dolt problem. Den är svår att upptäcka, men när vi lärare väl fått reda på den, brukar vi snabbt få stopp på den. För att få hjälp nu ska du/din kompis berätta om mobbningen för er rektor. Han/hon är ytterst ansvarig för att få stopp på kränkningarna.

Alla som arbetar på en skola ska ha kunskaper om mobbning. Vi måste agera snabbt om vi misstänker mobbning eller får reda på att det förekommer . Fortsätt vara en modig och bra kompis. Mobbning går att stoppa.

Hoppas din väninna snart mår bra. Lycka till!

Karin Törnkvist med flera lärare på Bromangymnasiet, Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons