Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen mer fredagslagning av vägarna, tack

När ska vägarna i Näsviken lagas? undrar skribenten som får Svar direkt från kommunen.

Annons

Och då menar jag riktig lagning och ingen sån där fredagslagning när någon kastar ut lite fyllning och plattar till med spade. Som det är i dag så är man snart utan bil om man råkar köra ner i något hål. Vem betalar den lagningen? Vem är ansvarig för det?

Det måste väl finnas pengar till våra vägar här också eller går alla pengar till vägarna i Hudiksvall? För där i stan lagas vägarna hela tiden som det ser ut. Svar önskas av ansvariga.

En näsviksbo

Svar direkt

Vägnätet består av kommunala, Trafikverkets och enskilda vägar vilket var och en har driftansvar för. Håller gärna med om att det kommunala vägnätet har dålig standard, vilket även en utredning från 2013 påvisar där ett eftersatt asfaltunderhåll på över 80 miljoner kronor redovisas. Var insatser utförs med de medel och resurser som finns beror på flera faktorer som gatutyp, trafikmängd, återstående livslängd asfalt och ledningars renoverings behov i gatusektionen, med mera.

Näsviken har fått en förhållandevis stor andel medel ur den kommunala budgeten för gator och vägar under året, där Hällvägen och Per Johans väg totalrenoveras i det kommunalägda vägnätet. Även Trafikverket utför insatser och kommer inom snar framtid att anlägga gc-väg längs Näsviksvägen från Folkets Hus upp mot idrottsplatsen, samt anlägga ny bro efter Forssåvägen vid före detta Forså Bruk.

De fredagslagningar insändaren hänvisar till utförs vid de potthål som bildas här och där, eller möjligen från olika aktörers schakter i gatan. Kommunens policy för lednings schakter i gata är att dessa skall ligga en vinter innan återställning med asfalt sker, detta för att minimera framtida sättningar i gatan. Rapportera skador görs enklast via kommunens kundtjänst.

Lars Svensson

verksamhetschef Gata/park

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons