Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen demokrati i en politiskt styrd organisation?

På torsdag ska Lärandenämnden besluta om stora strategiska förändringar för Bromangymnasiets programutbud, skriver oppositionsråden Andréa Bromhed (MP) och Ulla Persson (MP), som tycker att man har fått sen information i ärendet.

Annons

Man har enligt HT och enligt lärare på Broman informerat verksamheten om vad beslutet kommer att bli innan ens oppositionen fått sina handlingar.

S och V föreslår nu nämnden att både lägga ned och starta nya utbildningar. Detta kommer att ge stora avtryck i programutbudet såväl på Broman som på andra gymnasieskolor i vårt närområde eftersom programmen redan finns i friskoleform.

Om beslut tas att genomföra dessa förändringar så kommer Hudiksvalls kommun i stället för att samarbeta med andra gymnasieskolor välja att konkurrera med dem. Vi i MP har som sagt fått informationen kring denna stora förändring via bland annat HT innan vi fått informationen från kommunledningen vilket är under all kritik då det är en stor strategisk förändring i vår kommun.

Att som kommun konkurrera om arbetstillfällen och kursutbud på våra skolor kan inte vara rätt väg att gå i en tid som denna. Värna om det som redan finns och utveckla det till sin fulla potential i stället!

Att dessutom fatta beslut i en politiskt styrd organisation utan att nämnden fått säga sitt är ytterst odemokratiskt!

Andréa Bromhed (MP)

oppositionsråd

Ulla Persson (MP)

lärandenämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons