Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga trovärdiga argument

Det finns väl heller ingen vettig människa som tycker att skolan skall prioriteras lågt. Barnen är ju framtiden. Jag tycker ändå att det är fel hävda att skolan får ta stryk om kommunen bygger ett nytt badhus.

Annons

Badhusfrågan debatteras om och om igen. Nu senast tar Lärarförbundet via Elisabeth Swedman till orda (1710).

Hon har en lång utläggning om hur skatteintäkterna minskar för kommunen nu under lågkonjunkturen. Det finns inget i sig att invända mot hennes matematiska resonemang. Självklart måste kommunen prioritera då tillgångarna minskar.

Det finns väl heller ingen vettig människa som tycker att skolan skall prioriteras lågt. Barnen är ju framtiden.

Jag tycker ändå att det är fel hävda att skolan får ta stryk om kommunen bygger ett nytt badhus.

Man kan tänka vidare på resonemanget om kommunens ekonomi. Jag tycker att det är angeläget att göra vettiga nysatsningar nu under lågkonjunkturen. Sannolikt är det billigare att bygga nu jämfört med att vänta tills det blir högkonjunktur igen. Ett badhusbygge nu ger förstås också många välkomna jobb till byggnadsarbetare och hantverkare av olika slag nu när arbetslösheten är så hög.

Folk i arbete ger ju behövliga skatteintäkter till kommunen i stället för utgifter med försörjningsstöd i värsta fall.

Hudiksvall är Hälsinglans pärla vid kusten. Hamnen mitt i stan ger staden charm och karaktär. Hamnområdet som nu ligger öde och i ruiner efter det nedlagda sågverket är ingen vacker syn för den som kommer med tåg söderifrån. Man riktigt känner hur hamnområdet bara väntar på att tas i bruk. Tänk så underbart med ett badhus med utsikt över Hudiksvallsfjärden och möjlighet till havsbad mitt i stan!

Jag tror att ett badhus och efterföljande bebyggelse i hamnområdet kommer att göra Hudiksvall helt oemotståndligt och locka både företag och nya invånare till stan. Det blir nya skattebetalare som ger mer pengar till skola, äldreomsorg och så vidare.

Kombinationen nytt badhus- möjligen någon gång i framtiden och stängning av gamla badhuset redan till årsskiften blir en svår förlust som jag delar med många andra badglada. Jo, jag vet att man kan bada i Iggesund men vad hjälper det alla som sedan många år badar bastu och simmar efter ett svettigt gympapass i badhusets gymnastiksal under ledning av allas vår outröttlige gympaledare Stig Lunden. Detta är billig och suvurän friskvård.

En ännu större förlust blir det för alla skolbarn som ska transporteras med buss till Iggesund för att få simundervisning. Det kostar tid och pengar. Alla förstår också att det blir ett hårt slag för alla ungdomar som är aktiva i Hudiksvalls simsällskap.

Jag vädjar till kommunledning att ompröva sitt beslut. Att påstå att badhuset plötsligt blivit en hälsofara både för personal och badande är inte trovärdigt.

Ann-Britt Lindmark-Lagerwall

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons