Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga man och kvinna – vi är medlemmar

Svar till Svenne-Mohammad. Du måste acceptera att det finns många svenskar med utländsk bakgrund och de har sina traditioner och kultur och det är inte så lätt att smälta in i svensk kultur och tradition.

Annons

Svar till Svenne-Mohammad (3/12).

Jag hade hoppats att du skulle ringa till föreningen eller komma och hälsa på som många andra har gjort och fråga om varför det var bara män i föreningen. Du undrar var de arabiska kvinnor är och jag svarar;

Den dagen Ljusnan skulle komma till föreningen fick jag samtal från Ljusnan att de inte kunde komma klockan 19.30 och efter några samtal fram och tillbaka kom en journalist och en fotograf klockan 20.20. Några var tvungna att åka hem eftersom de har småbarn och kunde inte vänta och när Ljusnan frågade om varför det bara är män i föreningen har jag svarat detaljerat varför det bara var män i föreningen den där dagen, men tyvärr Ljusnan har inte skrivit allt vad jag sa.

I våra stadgar (Arabiska kulturföreningen) har vi inte skrivit man och kvinna utan vi har bara skrivit ett ord - medlem. Vi har välkomnat alla kvinnor och män som inte är medlemmar i föreningen för att komma till föreningen och hälsa på. Vi har haft några födelsedagsfester och bröllopsfester i föreningen, arabiska kvinnor har haft tre stora fester här i Bollnäs under de sista två månaderna. Många har kommit från andra städer för att vara med men det är inte vårt fel om Ljusnan inte skriver om detta.

Du måste acceptera att det finns många svenskar med utländsk bakgrund och de har sina traditioner och kultur och det är inte så lätt att smälta in i svensk kultur och tradition. Men detta betyder inte att de inte ska integrera sig men integrationen är tvåsidig. Likaväl som utlänningarna ska integrera sig i svenska samhället så måste svenskarna också integrera sig med deras kultur och tradition.

Många av våra barn är duktiga och når framgångar både i skola och idrottsliv. Det skulle de inte klara om det inte vore för att deras mammor är integrerade i samhället och kan vara förebilder för de yngre.

Samtidigt vill jag lugna dig med att många av medlemmarna i Arabiska kulturföreningen jobbar och betalar skatt lika som vilken svensk som helst. En del av medlemmarna är egna företagare och Arabiska kulturföreningen är den enda förening i Bollnäs kommun som inte får en enda krona i bidrag från Bollnäs kommun.

Slutligen vill jag säga att män, män, män i Arabiska kulturföreningen är mycket stolta över sina underbara kvinnor som kommer att bli mamma och mormor och som du vet (Svenne-Mohammad) araberna är bäst på att ta hand om dem.

Maytham Abbud

ordförande

Arabiska kulturföreningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons