Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga kommunbidrag till Bjuråker

Vår verksamhet lever vidare tack vare några entusiastiska medlemmar som vill att vår bygdegård i Bricka lever vidare. Så med bra ledarskap i styrelsen och framtidstro kan man få föreningar att överleva trots stora motgångar.

Annons

Angående insändare 26 mars där Sven-Åke Thoresen och Daniel Pettersson skrev om kommunbidragen som räddar föreningar vill vi förtydliga några punkter. Bjuråkers Bygdegårdsförening blev under 2008 beviljad ett bidrag på 75 000 kronor för ombyggnad av värmekälla underförutsättning att Boverket och Iggesunds Sociala fond beviljade pengar.

I vår ansökan om bidrag hade vi en önskan om ett räntefritt lån på 100 000 kronor, om bidrag inte beviljades från någon instans, då vår förening hade svårt att överleva ännu en vinter med olja som värmekälla och den stora investering på 200 000 kr som det skulle kosta totalt att lägga om till fliseldning.

Vi tog med stor glädje emot kuvertet om att vår ansökan var beviljad men insåg snabbt att Sociala Fonden och Boverket inte beviljade oss de pengar vi ansökt om till vår verksamhet. Vi läser då igenom beslutet från kommunen igen, och inser att vi inte får låna de önskade pengarna och heller inget bidrag.

Kontakt togs med kommun men deras beslut stod fast. Föreningen lyckades hitta en billigare investering än den tänkta, men det innebär något större kostnader i driften. Under 2007 och 2008 blev det många bakslag för vår förening och framför allt för våra ideella krafter som kostade mycket ork, men med mycket vilja och många goda krafter som hjälpte till både ekonomiskt och arbetsmässigt så fick vi föreningen på fötter igen.

Vår verksamhet lever vidare tack vare några entusiastiska medlemmar som vill att vår bygdegård i Bricka lever vidare. Så med bra ledarskap i styrelsen och framtidstro kan man få föreningar att överleva trots stora motgångar. Det finns ett ordspråk som vi använder: vi får rätta munnen efter matsäcken, det har fungerat för oss i vår lilla förening.

Bjuråkers Bygdegårdsförening

Tage Hammarström, ordf.

Anna Hammarström, v. ordf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons